=>Wandel- en Fietsroutes in Vught.

Vught heeft een prachtige omgeving waar u fijn in kunt verblijven.
Hier vindt u verschillende fiets- en wandelroutes.

=> IVN Kruidencursus en Cursus Wilde Planten zie www.ivnoisterwijk.nl.

Den Bosch, 2-7-2018

 

=> Op bezoek bij de imker, open imkerijdag zondag 15 juli 2018.

In heel Nederland houden imkers open huis. Bij kinderboerderij De Bossche Hoeve organiseert de Bossche Imkervereniging Sint Ambrosius op zondag 15 juli een open dag. Ga op bezoek bij de imker en de kinderboerderij en beleef een paar interessante uurtjes. Natuurlijk is er honing uit de omgeving te koop en wordt uitgelegd hoe de honing uit de bijenkorf in het potje komt.
Bijen zijn boeiend
Imkers vertellen graag over hun boeiende hobby. Ze leggen ook graag uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. Ze laten u zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. En u kunt, als u wilt, een kijkje nemen in een bijenvolk. Durft u dat niet aan? Er is ook een observatiekast, waar een bijenvolkje achter glas te zien zijn. Misschien ontdekt u de koningin en ziet u het verschil tussen de darren, de mannetjes, en de werksters, de vrouwelijke bijen.

Honingwinning
Hoe komt de honing in een potje terecht? Hoe wordt de honing uit de raten gehaald en wat voor soorten honing zijn er eigenlijk? De imker legt het u graag uit en laat ook zien welke producten er nog meer door de bijen gemaakt worden. Ze laten ook zien hoe ze kaarsen maken van bijenwas en vertellen waar de was vandaan komt en wat de bijen met het stuifmeel die ze halen doen.

Laat u informeren
Het bezoek is gratis. Kinderen kunnen kaarsen maken. Hier zijn ook imkerijproducten te koop. Verder is er allerlei info beschikbaar over bijen en over hoe u uw eigen tuin of balkon bijvriendelijk kunt inrichten. Daarmee willen de imkers benadrukken dat de bij een belangrijke plaats inneemt in de natuur en de productie van ons dagelijks voedsel.

Geïnteresseerd om zelf imker te worden ? Schrijf je tijdens de open dag in voor de gratis snuffelstage.

Waar en wanneer

U bent op zondag 15 juli tussen 10:00 en 16:00 van harte welkom op de Bossche Hoeve, Kruiskampsingel 565-A, 5224 KL ‘s-Hertogenbosch.

 

Meer informatie over de open dag en over het bijenhouden vindt u op www.bijenhouders.nl

Meer informatie over de Bossche Hoeve kunt U vinden op
https://www.facebook.com/bossche.hoeve

 

 

 

 

Voor meer informatie en beeldmateriaal in hoge resolutie kunt u contact opnemen met:

Maarten Arts, de.artsen@gmail.com 0633846373